Caută pe acest blog:

14 decembrie 2011

Nomenclatorul activităţilor independente


Articolul de astăzi se adresează, în special, persoanelor care realizează venituri din activităţi comerciale. Aceasta pentru ca Ministerul Finanţelor Publice a decis stabilirea Nomenclatorului Activităţilor Independente, ceea ce înseamnă posibilitatea de a stabili venitul net pe baza normelor anuale de venit. Această măsură este pusă în aplicare ca urmare a Ordinului 2875/2011 emis de Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit ordinului în cauză, toate direcţiile judeţene ale finanţelor publice, inclusiv cele ale municipiului Bucureşti, sunt obligate să ia măsuri în vederea stabilirii normelor de venit şi publicarea anuală a acestora.

De asemenea, Nomenclatorul activităţilor independente va cuprinde denumirea activităţilor independente efectuate, iar fiecăreia dintre acestea îi va corespunde  codul şi denumirea activităţilor din Clasificarea activităţilor din economia naţională - CAEN Rev.2.

Pentru a obţine mai multe informaţii referitor la acest subiect, precum şi lista activităţilor independente pentru care se poate stabili venitul net pe baza normelor anuale de venit, accesaţi pagina oficială a Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală sau urmăriţi link-ul Nomenclatorul activităţilor independente.

Sursa: www.anaf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu