Caută pe acest blog:

20 octombrie 2011

O nouă declaraţie introdusă de ANAF – formularul 011

Aflăm astăzi, că în ciuda birocraţiei exagerate din ţara noastră, Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală a decis introducerea unui nou formular pe care contribuabilii au obligaţia de  a-l depune. Vestea bună este că formularul în cauză nu se adresează tuturor contribuabililor, ci doar acelora din domeniul sănătăţii.

Este vorba despre “Declaraţia de înregistrare ca plătitor al contribuţiei trimestriale pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii" pentru care se va depune formularul 011. Conform ordinului nr. 3261/2011 emis de ANAF, depunerea acestei declaraţii este obligatorie pentru:
  • persoanele juridice române care au autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor
  • reprezenanţii legali ai celor care deţin autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor, dar care nu sunt persoane juridice române 

Motivul depunerii acestei declaraţii are la bază Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.77/2011 care stipulează faptul că persoanele autorizate sau reprezentanţii persoanelor autorizate de a pune pe piaţa medicamente sunt nevoiţi să plătească trimestrial o contribuţie pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite pe piaţă, contribuind în acest fel la finanţarea sistemului românesc de sănătate

Formularul 011 se completează în două exemplare dintre care unul se depune, personal sau prin poştă, la unitatea fiscală, iar celalalt exemplar rămâne contribuabilului. Data limită de depunere a acestei declaraţii este ziua de 25 a celei de-a doua luni următoare încheierii trimestrului pentru care datoraţi contribuţia.

Persoanele vizate sunt rugate, ca până la finele acestei luni, să depună la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate,  lista medicamentelor pentru care datorează contribuţii la stat.

Instrucţiuni legate de completarea formularului, precum şi formularul în sine îl puteţi obţine accesând link-ul Formularul 011 - Declaraţia de înregistrare ca plătitor al contribuţiei trimestriale pentrufinanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu