Caută pe acest blog:

19 mai 2011

Statul român finanţează tinerii antreprenori

      Demararea unei afaceri în România anului 2011 este o încercare deloc uşoară ce necesită în primul rând suport financiar considerabil. Cunoaştem cu toţii situaţia tinerilor din România care după terminarea studiilor întâmpină tot felul de dificultăţi în găsisrea unui loc de muncă. Pentru cei mai norocoşi dintre tineri, care au resurse financiare puse deoparte, statul a oferit sprijin.
      Vestea bună este că statul, deşi nu foarte săritor, a alocat o serie de fonduri menite să sprijine tinerii care doresc să înceapă o afacere. Programul pentru sti­mu­larea înfiinţării şi dezvoltării microîntre­prin­derilor de către întreprin­zătorii tineri are o valoare totală de 21 de milioane de lei (5 milioane de euro).  Prin acest program,  antreprenorii cu vârstă de până la 35 de ani au primit  finanţare de până la 10.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri.  
     Agenţia pentru implementarea proiectelor şi programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) aflata in subordinea Ministerului Economiei, a semnat 70 de contracte de finantare. Pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă, tinerilor între­prin­zători li s-au impus cateva conditii si anume, angajarea a     minim 2 persoane si reinvestirea anuala a 50% din profit. Debutanţiiîn afaceri sunt au fost scutiti de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi cu contracte pe perioadă nedeterminată.
      În egală măsură, există beneficii şi pentru cei care deţin deja o afacere. Sprijinul pentru aceştia vine din partea Uniunii Europene care a acordat statului român un împrumut de 25.000 de euro pentru 2.000 de micro-întreprinderi din România. Este vorba cel de-al cincilea acord şi cel mai mare de până acum din cadrul Instrumentului European de Microfinanţare Progress.
      Microfinanţarea Progress dispune de un buget de 200 de milioane de euro din partea Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Investiţii. El are ca scop sprijinirea microîntreprinderilor sau persoanelor fizice autorizate care au dificultăţi în obţinerea de credite de la băncile comerciale. Microfinanţarea Progress nu oferă finanţare în mod direct microîntreprinderilor sau persoanelor fizice, ci prin intermediul instituţiilor ce acordă astfel de microfinanţări.
     
    Sursa: www.zf.ro

Un comentariu:

  1. Articole bune, Ați auzit de LFDS (Le_Meridian Funding Service, Email: lfdsloans@outlook.com - ContactWhatsApp: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com) este ca serviciul de finanțare SUA / Marea Britanie, care îmi acordă împrumut de 95.000,00 USD să-mi lansez afacerea și le plătesc anual de doi ani acum și îmi mai rămân 2 ani, deși îmi place să lucrez cu ei pentru că sunt creditor împrumut autentic care îți poate oferi orice fel de împrumut.

    RăspundețiȘtergere