Caută pe acest blog:

5 martie 2014

Declarația Intrastat a fost modificată


Potrivit Institutului Național de Statistică, numărul de coduri pentru Intrastat a fost modificat. De asemenea, a fost actualizată aplicația offline utilizată pentru depunerea acestei declarații.

Astfel, în versiunea 2014 a Nomenclatorului Combinat (NC), la nivel de 8 cifre, nomenclatorul de bunuri, au fost introduse 35 de coduri noi și eliminate 28 coduri față de versiunea de anul trecut. În aceste condiții, numărul total de coduri NC la nivel de 8 cifre a fost modificat, cuprinzând 9385 de unități.
Vă reamintim că există două categorii de operatori care trebuie să depună această declarație:
  • operatorii economici care în anul anterior au depășit pragurile valorice stabilite pentru anul în curs vor transmite declarația Intrastat pentru toate lunile anului
  • operatorii economici care depășesc pragurile valorice în cursul anului, transmit declarația Intrastat începând cu luna în care au fost depășite pragurile valorice.


De asemenea, pragurile valorice INTRASTAT stabilite pentru anul 2014 sunt:
  • pentru introduceri intracomunitare: 500.000 de lei
  • pentru expedieri intracomunitare: 900.000 de lei


ATENȚIE. Având în vedere că Nomenclatorul a fost schimbat, aplicația pentru depunerea declarației Intrastat a fost și ea actualizată. Depunerea declarațiilor Intrastat pentru anul 2014 se face prin utilizarea Aplicației Intrastat offline versiunea 2014, care a putut fi utilizată începând cu data de 1 februarie 2014 și o puteți găsi accesând depunere declarație Intrastat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu