Caută pe acest blog:

14 mai 2012

Formularul 307- modificat de ANAF


Începem o nouă săptămână cu noutăţi privind ultimele modificări făcute de ANAF în legătură cu unul dintre formularele referitoare la TVA. Este vorba despre formularul 307 şi anume “Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată”, folosită pentru declararea sumei rezultate ca urmare a ajustărilor taxei pe valoarea adăugată.

Potrivit Ordinul ANAF nr. 640/2012 publicat în Monitorul Oficial nr. 316, din 16 mai 2012 şi care abrogă prevederile Ordinului ANAF nr. 3194/2011, formularul 307 va fi folosit de acum înainte şi pentru declararea sumelor rezultate ca urmare a ajustărilor de TVA în cazul persoanelor impozabile cărora ANAF le-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA. Aceasta deoarece, la 1 ianuarie 2012 a fost introdus un nou act normativ conform căruia persoanele impozabile cărora le-a fost anulată din oficiu de către ANAF înregistrarea în scopuri de TVA sau care au afectuat ajustări incorecte trebuie să depună o declaraţie privind sumele rezultate ca urmare a ajustărilor taxei pe valoarea adaugată.

Noile reglementări implică modificări în modelul şi conţinutul formularului, dar prevăd şi depunerea acestuia până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a intervenit obligaţia de declarare a sumelor rezultate din ajustarea TVA, pentru persoana impozabilă pentru care înregistrarea în scopuri de TVA a fost anulată.

Formularul 307 se depune la sediul autorităţilor fiscale de care beneficiarul aparţine, fie direct sau prin împuternicit, la registratură sau la poşta, prin scrisoare recomandată.

 
Sursa: www.avocatnet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu