Caută pe acest blog:

16 mai 2012

Companiile pot primi bani dacă angajează studenţi şi elevi



Întrucât situţia locurilor de muncă nu s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, iar nivelul şomajului a crescut, în special, în rândul tinerilor, ANOFM acordă stimulente financiare companiilor care angajează studenţi şi elevi.

Acest stimulent financiar, în valoare de 250 de lei, reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj. Angajarea tinerilor studenţi şi elevi se poate realiza numai în perioada vacanţelor, iar pentru fiecare elev şi student angajat se acordă acest stimulent financiar pentru o perioadă de 60 de zile într-un an calendaristic.

Condiţia este încheierea de contracte individuale de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, cu jumătate de normă sau a unui contract de muncã temporară. De asemenea, pentru a beneficia de aceşti bani angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Informaţii suplimentare puteţi obţine de pe site-ul ANOFM.

Sursa: www.anofm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu