Caută pe acest blog:

12 decembrie 2011

Depunerea declaraţiilor fiscale - decembrie 2011


Aflăm astăzi despre noile măsuri iniţiate de ANAF pentru îmbunătăţirea şi facilitarea serviciului de transmitere la distanţă a declaraţiilor. Aşadar, începând cu data de 1 decembrie anul curent, declaraţiile aferente lunii noiembrie pot fi depuse doar prin intermediul versiunilor de soft noi ce pot fi găsite pe site-ul oficial al agenţiei. Este vorba despre declaraţiile 100, 300 şi 710.

În acest sens, pentru a putea depune aceste declaraţii online aveţi nevoie de un certificat digital pentru autentificare, iar depunerea se realizează prin programul de upload folosit în primă faza doar pentru declaraţia 112. Noile versiuni de soft, şi anume Soft A şi Soft J, le puteţi obţine de pe site-ul oficial ANAF la secţiunea Declaraţii electronice şi descărcare. Tot aici găsiţi şi informaţii suplimentare, în cazul în care aveţi nevoie.

În cazul în care nu deţineţi un certificat digital calificat, aveţi posibilitatea de a depune declaraţiile în cauză la ghişeele instituţiilor fiscale de care aparţineţi. Nu uitaţi că la depunere se cere şi un format PDF ataşat declaraţiei.

De asemenea, declaraţiile 100, 300 şi 710 anterioare lunii noiembrie pot fi depuse doar la ghişeu, fie în format de hârtie, fie în format electronic, disponibil pe portalul ANAF.

Sursa: www.anaf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu