Caută pe acest blog:

6 octombrie 2011

Lansare proiect “Green Jobs”

Ţinând cont de actualele tendinţe orientate spre conservarea şi protecţia mediului înconjurător, iată că au apărut şi în România preocupări pentru locurile de muncă de acest gen. Este vorba despre conceptul “green jobs” care, potrivit progarmului de mediu al Naţiunilor Unite, semnifică munca în agricultură, industrie, cercetare şi dezvoltare, administraţie şi servicii care contribuie substanţial la conservarea şi refacerea mediului.

Dacă peste hotare astfel de acţiuni au fost de mult puse în practică, autorităţile române au preluat de abia acum modelul, lansând proiectul “Green Jobs” - Crearea unui sistem de analiză şi monitorizare a locurilor de muncă verzi în România”. Acesta a fost iniţiat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă cu ajutor financiar din partea Uniunii Europene prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul are drept scop crearea, identificarea şi înregistrarea locurilor de muncă verzi din ţară noastră şi promovarea acestei idei în vederea înfiinţării în viitorul apropiat a unor astfel de ocupaţii. Se va realiza, practic, un studiu comparativ cu alte state membre UE, după care vor fi organizate seminarii şi dezbateri pe baza rezultatelor obţinute.

Proiectul Green Jobs va fi realizat de angajaţii ANOFM în parteneriat cu o instituţie similară din Spania. De asemenea, participanţii vor crea un site unde doritorii vor avea posibilitatea să afle mai multe informaţii despre acest subiect.


Sursa: www.anofm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu