Caută pe acest blog:

30 mai 2011

Ziua Libertății Fiscale

   Pentru fiecare dintre participanții de pe piața muncii, taxele și impozitele constituie un subiect deloc îmbucurător, stârnind reacții și nemulțumiri de tot felul. Astăzi, pe data de 30 mai, contribuabilii români sărbătoresc Ziua libertății fiscale. În acest sens vor avea loc o serie de manifestări inițiate de organizațiile românești care promovează principiile pieței libere.

   Motivul acestor manifestări este acela de a conștientiza populația cu privire la nivelul extrem de ridicat al taxelor către stat. În România, evenimentul a fost celebrat pentru prima dată de Centrul Independent de Studii în Economie și Drept (CISED).

   Potrivit reprezentantului Asociației Societatea pentru Libertatea Individuală, cetățenii români activi, muncesc circa 149 de zile, adică 5 luni, doar pentru a plăti taxele la stat. Manifestanții susțin faptul că, în acest fel, statul nu ajută în niciun fel cetățeanul, ci îi îngrădește libertatea și posibilitățile de dezvoltare individuală. Mai mult decât atât, un stat asistențial se dorește a oferi cetățenilor servicii gratuite, ceea ce în țara noastră nu se întâmplă.

   În acest sens, pe parcursul întregii zile, organizatorii acestei manifestări vor fi prezenți în Piața Universității și vor întreține discuții cu trecătorii și cei interesați despre semnificația acestei zile a libertătii fiscale. Se va organiza, totodată, o masă rotundă cu tema ”Ziua Libertății Fiscale 2011”, organizată de Centrul de Economie Politică și Afaceri ”Murray Rothbard” în colaborare cu Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) și Centrul pentru Economie și Libertate (ECOL).

  Ziua Libertății Fiscale este un eveniment ce urmărește informarea locuitorilor unei țări referitor la povara fiscală suportată de aceștia an de an. Dreptul de proprietate intelectuală asupra acestui indicator este deținut de Tax Foundation din SUA.

   Manifestările de astăzi sunt o dovadă clară a faptului că românii au trecut de la stadiul de a se plânge de greutățile cu care se confruntă, în acest caz nivelul ridicat al taxelor și impozitelor către stat, la măsuri și acțiuni menite să schimbe aceasta situație.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu