Caută pe acest blog:

5 februarie 2014

Sancțiuni pentru neplata impozitelor


În ciuda dificultăților pe care le întâmpinăm și a nemulțumirilor vis-a-vis de diversele legi, taxe sau prevederi, statul întinde o mână de ajutor celor aflați la nevoie. Ne referim, bineînțeles, la cei care primesc ajutor social, alocații pentru susținerea familiei sau îndemnizații pentru creșterea copilului. 

Exstă, însă, o serie de condiții pe care cei într-ajutorați trebuie să le îndeplinească și anume plata la zi a taxelor și impozitelor. Astfel, potrivit Legii nr. 166/2012, care aprobă OUG nr. 124/2011 ce reglementează mai clar acordarea de beneficii de asistență socială, în cazul întârzierii cu plata taxelor și impozitelor până la data de 31 martie a fiecărui an, statul poate suspenda acordarea ajutoarelor sociale pentru o perioadă de până la 5 luni.

În acest sens, primăriile verifică dacă beneficiarii au achitat pentru anul anterior obligațiile de plată către bugetul local și întocmesc situația centralizatoare cu persoanele care nu au respectat această condiție, pe care o transmit mai departe agențiilor teritoriale.

Să nu uităm, de asemenea, că începând cu ianuarie 2014 ajutoarele sociale au fost majorate după cum urmează:

  • 255 lei pentru familiile formate din 2 persoane 
  • 357 lei pentru familiile formate din 3 persoane 
  • 443,5 lei pentru familiile formate din 4 persoane 
  • 527 lei pentru familiile formate din 5 persoane


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu