Caută pe acest blog:

4 februarie 2014

Tichete de masă electronice valabile din 12 februarie


Majoritatea salariaților sunt familiarizați cu bonurile de masă sau alocația individuală de hrană. Dacă până în prezent aceste bonuri de masă erau valabile doar pe suport de hârtie, începând cu data de 12 februarie angajatorii vor putea opta pentru bonurile de masă electronice pentru a le acorda salariaților.

Cardurile destinate exclusiv acordării alocațiilor de hrană vor fi valabile numai dacă vor avea înscrise sau stocate într-un alt mod următoarele informații:
·      numele și prenumele salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de masă;
·      numele și adresa emitentului;
·      date referitoare la perioada de valabilitate;
·      interdicția de a fi utilizat pentru achziționarea de țigări sau de produse alcoolice.

Pentru a obține tichetele de masă electronice firmele vor urma aceeași procedura că în cazul tichetelor pe suport hârtie. Legislația care se va aplica din 12 februarie 2014 stabilește că distribuirea tichetelor electronice nu va fi realizată de către angajator, așa cum se întâmplă în prezent cu tichetele pe suport hartie, ci de către unitatea emitentă. De asemenea, angajatorul va trebui să achite unităților emitente atât contravaloarea nominală a tichetelor, cât și costul emiterii pe suport electronic.
La rândul lor, unitățile emitente sunt obligate să deschidă conturi sau subconturi de plăți distincte și vor alimenta tichetele electronice după ce angajatorii vor achita contravaloarea acestora.

În cazul pierderii tichetului de masă electronic, acesta va fi înlocuit de unitatea emitentă de tichete de masă electronice

Deși sunt voci care nu consideră utilă și ieftină utilizarea tichetelor de masă electronice, acestea reprezintă un instrument ușor de folosit și sigur, de exemplu, în cazul pierderii cardului, banii se pot recupera, ceea ce nu este posibil la tichetele de hârtie, și permit totodată plata valorii exacte a cumpărăturilor efectuate creând premisele acceptării într-o rețea mai mare de comercianți.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu