Caută pe acest blog:

16 decembrie 2013

Redirecționează 20% din impozitul pe profit pana la 31 decembrie


Pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor de Crăciun, lucru care ne face mai buni și mai milostivi,
majoritatea avem tendința de a ne îndrepta atenția către cei mai puțin ajutați de soartă. Fie că este vorba despre persoanele sărace, bolnave sau, pur și simplu, aflate în suferință acesta este un moment oportun pentru a-i ajuta. Există o mulțime de organizații non-guvernamentale care luptă pentru diverse cauze umanitare, însă cu toții putem da o mână de ajutor.

Companiile din România au ocazia, până la data de 31 decembrie 2013, de a redirecționa 20% din impozitul pe profit datorat statului. Un motiv în plus pentru care ar trebui să faceți acest lucru este pentru că persoanele nevolnice au mai multa nevoie de acești bani decât statul și ai săi aleși. Această procedură valabilă încă din 2004, fapt mai puțin cunoscut, este diferită de redirecționarea a 2% din impozitul pe salarii și este reglementată de Legea 571/2003, cu modificările aferente.

Pentru ca suma să fie deductibilă trebuie, totuși, să îndepliniți o serie de condiții:
  • plata trebuie să fie făcută către un ONG având controlul deplin asupra unei sume din impozitul pe profit din moment ce știți exact încotro se îndreaptă
  • suma să nu fie mai mare de 20% din impozitul de plată
  • suma să nu depășească 3 la mie (trei la mie) din cifra de afaceri
  •  plata să fie făcută până la 31 decembrie a anului fiscal în curs
  • să existe un contract de sponsorizare semnat cu organizația aleasă

Pentru sumele mai mici de 5.000 RON plata se face în numerar, iar semnarea contractului și emiterea chitanței se face până la 31 decembrie anul curent. În timp ce pentru sumele mai mari de 5.000 RON, organizația sponzorizată trebuie să emită ordin de plată până la data de 31 decembrie.

În acest fel aveți ocazia de a vă alătura uneia dintre miile de cazuri umanitare din România cum ar fi Bursa de fericire care sprijină copii bolnavi sau oricare dintre cele peste 50.000 de ONG-uri care luptă pentru o cauză nobilă. Pentru a vizualiza lista completă a ONG-urilor către care puteți redirecționa 20% din impozitul pe profit accesați Fundații Sociale.


Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu