Caută pe acest blog:

17 decembrie 2013

Cât muncesc românii pentru a-și plăti taxele?


Am ales acest subiect pentru că nemulțumirile românilor vis-a-vis de nivelul exagerat al taxelor datorate statului sunt mai mult decât evidente. La orice colț de stradă, românii se plâng de neajunsurile vieții, de salariile sau pensiile insuficiente și, în special, de contribuțiile la stat care nu sunt doar foarte mari, ci se înmulțesc văzând cu ochii. Mai exact, românii muncesc o mare parte din timp doar pentru a-si achita taxele datorate statului, mulți dintre ei rămâmând cu sume extrem de modeste pentru a se descurca cu toate celelalte cheltuieli de zi cu zi.

Potrivit unui studiu efectuat de Accace, românii alocă lunar șase zile de muncă pentru a-și achita contibuțiile la stat clasându-se pe locul doi între cele șase țări analizate: Ucraina, Polonia, Ungaria, Slovacia, România și Cehia. Acest lucru s-a realizat prin analiza diferenței dintre salariul brut și cel net care reprezintă, practic, timpul de lucru prestat într-o lună pentru plata taxelor.

Vecinii ungari sunt fruntași în cadrul acestui top ceea ce înseamnă că în jur de șapte zile de muncă în fiecare lună sunt alocate plății taxelor către stat. La polul opus se clasează Ukraina cu cele mai mici contribuții la stat și cu cele mai puține zile de lucru destinate acestui lucru, și anume trei zile.

Într-adevăr contribuțiile sociale la stat sunt mari, însă ar fi prielnice doar în cazul în care umele acumulate s-ar reflecta în beneficii pentru cetățeni însemnând servicii medicale gratuite și de calitate, pensii mai mari și ajutor de șomaj.

Nu ne rămâne decât să sperăm că, pe langă creșterile permanente de prețuri, ne vom bucura de creșteri semnificative ale salariilor.


Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu