Caută pe acest blog:

17 decembrie 2012

Calculul cifrei de afaceri pentru aplicarea sistemului TVA la încasare



Revenim astăzi cu câteva informaţii privitoare la noul sistem TVA ce va fi aplicat începând cu 1 ianuarie 2013. Mai exact, vom discuta despre prevederile legale de calculare a cifrei de afaceri pentru aplicarea sistemului TVA la încasare.

Potrivit noului sistem, contribuabilii a căror cifră de afaceri este mai mică decât 2.250.000 lei sunt obligaţi la plata TVA la încasarea facturii. Acest plafon se constituie din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii taxabile şi scutite cu drept de deducere, precum şi a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, realizate în cursul unui an calendaristic. De asemenea, perioada luată în considerare este 1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2012.

În ceea ce priveşte
cifra de afaceri, aceasta se determină pe baza datelor raportate în deconturile de TVA, luându-se în calcul baza de impozitare înscrisă pe rândurile corespunzătoare operaţiunilor taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere, operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, precum şi în rândurile de regularizări aferente.

Este important de amintit şi faptul că
toţi contribuabilii care vor aplica noul sistem de TVA vor fi incluşi în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare ce va fi public şi se va afişa pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Sursa: www.avocatnet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu