Caută pe acest blog:

18 decembrie 2012

Noi reguli privind inspecţia fiscală



Sunt numeroase cazuri în care controalele fiscale stârnesc nemulţumirea contribuabililor, cu atât mai mult cu cât, până acum, persoanele care realizau controalele nu erau obligate să prezinte niciun fel de act care să ateste atribuţia de control. Cu alte cuvinte, fără un document legal, inspectorii nu îşi puteau justifica exerciţiul autorităţii de stat.

Astfel, începând cu data de 21 decembrie, inspectorii care realizează verificările fiscale vor fi obligaţi să deţină o legitimaţie specială atestă împuternicirea specială a titularului în faţa contribuabilului. Potrivit Ordinului ANAF nr. 1751/2012, aceste legitimaţii se eliberează inspectorilor fiscali pentru desfăşurarea verificării fiscale şi a inspecţiei fiscale parţiale privind obligaţia de stabilire, reţinere şi plată a impozitului pe venit asupra tuturor persoanelor, indiferent de forma lor de organizare.

Alături de aceste legitimaţii, inspectorii trebuie să prezinte şi un ordin de serviciu semnat de conducătorul structurii cu atribuţii de verificare fiscală, fără de care legitimaţia nu este valabilă. De asemenea, în cadrul oricărei inspecţii fiscale, reprezentanţii împuterniciţi să efectueze verificarea trebuie să prezinte contribuabilului şi insigna Fiscului.

Pentru a fi informaţi în aceste privinţe, puteţi vizualiza modelul legitimaţiei de verificare fiscală, precum şi insigna ANAF.


 Sursa: www.legestart.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu