Caută pe acest blog:

12 decembrie 2012

Aplicaţia Clif va fi lansată de ANAF



Pentru contibuabilii îngroziţi de birocraţia sistemului românesc, ANAF vine cu o nouă propunere menită să faciliteze unele din procedurile de obţinere a unor documente fiscale. Este vorba despre CLIF, o aplicaţie informatică prin care contribuabilii au posibilitatea să primească automat documentele emise şi semnate electronic de MFP, printr-o conexiune securizată prin Internet, direct pe staţia locală.

În primă fază, prin aplicaţia CLIF, vor putea fi recepţionate recipisele, mai exact, confirmările de primire ale documentelor trimise prin intermediul portalului şi, pentru primării, extrase de cont din Trezorerii, însă numai cele emise după data de 1 noiembrie 2012. Singurul dezavantaj este că, pentru moment, aplicaţia în cauză poate fi utilizată doar de către posesorii de certificate digitale calificate înregistrate în sistemul MFP. Cu toate acestea, vizualizarea recipiselor se poate face şi online pe portalul ANAF.

Pentru a nu întâmpina probleme în utilizarea acestei aplicaţii, contribuabilii interesaţi pot consulta manualul de utilizare a aplicaţiei CLIF. De asemenea, pentru instalare accesaţi Kit instalare CliF installCliFv1.1.0 .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu