Caută pe acest blog:

28 septembrie 2012

Cazierul fiscal va fi din nou modificat



Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să aducă noi modificări în cazierul fiscal, şi anume asupra modului de completare a procedurii de înscriere şi actualizare a datelor din cazierul fiscal, dar şi asupra unuia dintre formulare. Noul proiect de ordin ar urma să modifice şi să completeze, practic, Ordinul MFP nr.2696/2011.

Noile modificări propuse de MFP presupun o serie de dispoziţii speciale referitoare la scoaterea din evidenţa cazierului fiscal a situaţiilor privind inactivitatea fiscală. Potrivit noilor dispoziţii, inactivitatea fiscală înscrisă în cazierul fiscal al reprezentantului legal al unei persoane juridice aflate în inactivitate fiscală şi radiată, se scoate din evidenţă la data împlinirii unui termen de un an de la data radierii persoanei juridice.

În acest sens, se modifică formularul 508 "Fişa de actualizare a înscrierilor în cazierul fiscal privind inactivitatea fiscală" pentru a fi în concordanţă cu noile modificări. Formularul se întocmeşte de către compartimentul responsabil cu  gestionarea Registrului contribuabililor din cadrul organului fiscal în a cărui evidenţă a fost înregistrată persoana juridică declarată inactivă fiscal, care s-a radiat fără a fi reactivată, însă doar după comunicarea documentului care atestă radierea persoanei juridice declarată inactivă fiscal.

Pentru mai multe detalii puteţi consulta proiectul de ordin al MFP integral şi, de asemenea, puteţi descărca formularul508 modificat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu