Caută pe acest blog:

9 august 2012

Un nou plan european de acţiune pentru IMM-uri

Pentru astăzi, ne-a atras atenţia o iniţiativă a Comisiei Europene, şi anume, aceea de a implementa un nou plan de acţiune pro-antreprenorial. Ceea ce este cu adevărat interesant, informează Ministerul Economiei, este faptul că cei interesaţi se pot implica în această acţiune prin idei şi opinii cu privire la situaţia mediului de afaceri actual.

Practic, Comisia Europeană, intenţioneaza să afle şi părerea celor care activează în mediul de afaceri, înainte de a lansa planul mai sus amintit. Iniţiativa Comisiei Europene de a sprijini IMM-urile se datorează faptului că tocmai acestea constituie cea mai importantă sursă de locuri de muncă ce contribuie semnificativ la creşterea economică a unei ţări.

Planul de acţiune european pro-antreprenorial va fi lansat în luna octombrie a acestui an, însă, până atunci toţi cei care au ceva de spus cu privire la acest subiect pot trimite sugestii pe adresa pusă la dispoziţie de Comisia Europeană în această privinţa, consultare publică. Se urmăresc, în principal, sugestiile şi opiniile referitoare la:
  • promovarea spiritului antreprenorial în şcoli şi universităţi
  • încurajarea antreprenorilor în vederea iniţierii de noi afaceri
  • sprijinirea acestora în primul an de activitate
  • sprijinirea femeilor şi a persoanelor în vârstă care decid să pornească o afacere
Sursa: www.avocatnet.ro ec.europa.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu