Caută pe acest blog:

7 august 2012

Subvenţii pentru firmele cu locuri de muncă înalt calificate

Potrivit unor informaţii furnizate de Mediafax, guvernul va acorda subvenţii firmelor care creează peste 200 de locuri de muncă de înaltă calificare. Astfel vor fi finanţate, pentru o perioadă de doi ani, cheltuielile salariale aferente personalului cu calificări superioare din cadrul firmelor nou înfiinţate. Se încurajează în acest fel, investiţiile în industria producătoare, producţia şi furnizarea de energie electrică, termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, activităţi de editare produse software, telecomunicaţii, servicii în tehnologia informaticii, activităţi şi servicii informatice, cercetare-dezvoltare.

Bugetul alocat acestei iniţiative pentru următorii ani este de 100 de milioane de euro şi este menit să finanţeze costurile salariale pentru personalul cu înaltă calificare din domenii precum cercetare-dezvoltare, inovare, energie, informatică, precum şi din industria prelucratoare înalt tehnologizată.

Acest ajutor de stat va fi acordat în procent de 40% din cheltuielile salariale pe doi ani pentru investitorii din zona Bucureşti-Ilfov şi de 50% pentru cei din celelalte regiuni ale ţării. Firmele care solicită ajutor de stat, în acest sens, trebuie trimită o scrisoare de garanţie bancară care să aibă valoarea cel puţin a ajutorului de stat plătit, pentru ca în cazul în care nu-şi respectă integral obligaţiile contractuale statul să-şi poată recupera ajutorul acordat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu