Caută pe acest blog:

4 aprilie 2012

Plafonul de scutire de TVA a crescut la 65.000 de euro


La data de 30 martie anul curent, a fost publicată decizia Consiliului Uniunii Europene de creştere a plafonului de scutire de TVA de la 35.000 de euro la 65.000 de euro. Menţionăm, de asemenea, că ţara noastră a solicitat această măsură în luna august a anului 2011.

Această măsură se va aplica până la data de 31 decembrie 2014 sau până la implementarea de noi prevederi referitoare la scutirea firmelor de la plata TVA. Plafonul de scutire se poate aplica persoanelor impozabile stabilite în România a căror cifra de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de scutire.

Poate fi vorba despre persoane fizice, persoane juridice sau entităţi nonprofit care desfăşoară activităţi economice. Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea scutirii de TVA este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, operaţiunile rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate sau operaţiunile scutite cu drept de deducere şi cele scutite fără drept de deducere.

Mai multe informaţii legate de acest subiect puteţi obţine urmărind link-ul regimul de scutire de TVA.




Un comentariu: