Caută pe acest blog:

3 aprilie 2012

Formularul 307 modificat de ANAF


Venim astăzi cu noi informaţii legate de modificările pe care Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală doreşte să le pună în practică. Este vorba despre o serie de modificări privind unul dintre formularele referitoare la TVA.

Formularul 307, introdus în anul 2011, este utilizat în prezent pentru declararea sumei rezultate ca urmare a ajustărilor TVA-ului, conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal, după caz, în situaţia în care beneficiarul transferului de active sau locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achiziţionate printr-un contract de leasing este o persoană impozabilă care nu este înregistrată în scopuri de TVA şi nu se va înregistra în scopuri de TVA ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor.

Modificările propuse de ANAF în această privinţă presupun utilizarea acestui formular şi pentru declararea sumelor rezultate ca urmare a ajustărilor de TVA în cazul persoanelor impozabile cărora ANAF le-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA.

De asemenea, aducem din nou la cunoştinţa contribuabililor faptul că organele fiscale au dreptul de a retrage înregistrările în scopuri de TVA în situaţia în care:
  • sunt declaraţi inactivi
  • au intrat în inactivitate temporară, înscrisă în Registrul Comerţului
  • asociaţii/administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabilă însăşi au înscrise în cazierul fiscal infracţiuni
  • nu s-a depus pe parcursul unui semestru calendaristic niciun decont de TVA, dar nu este în inactivitate
  • în deconturile de TVA depuse pentru 6 luni consecutive în cursul unui semestru calendaristic, în cazul persoanelor care au perioada fiscală luna calendaristică, şi pentru două perioade fiscale consecutive în cursul unui semestru calendaristic, în cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscală trimestrul calendaristic, nu au fost evidenţiate achiziţii de bunuri/servicii şi nici livrări de bunuri/ prestări de servicii, realizate în cursul acestor perioade de raportare
  • persoana nu era obligată să solicite înregistrarea sau nu avea dreptul să solicite înregistrarea în scopuri de TVA.
Nu ezitaţi să vizitaţi site-ul oficial al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală pentru  a fi la curent cu toate informaţiile şi modificările din domeniul fiscal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu