Caută pe acest blog:

25 aprilie 2012

Fruntaşi în atragerea de fonduri europene


În ciuda numeroaselor probleme privind nivelul slab al absorbţiei fondurilor europene, o localitate din judeţul Harghita a demonstrat exact contrariul. Potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Naţională de Presă (AGERPRESS), comuna Remetea a reuşit să atragă în ultimii patru ani, fonduri în valoare de 10 milioane de euro.

Primarul comunei a declarat că au fost depuse proiecte pentru toate măsurile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi o mare parte dintre proiectele câştigate se află în derulare. Printre investiţii se numără:
  • construirea a 15 kilometri de reţea de apă, patru kilometri de canalizare, nouă kilometri de drumuri agricole şi aproape 13 km de drumuri forestiere
  • înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit şi a unui centru de tip "after school”
  • înfiinţarea unei baze sportive
  • dotarea căminului cultural
  • înfiinţarea unui depozit regional de deşeuri etc.
Autorităţile locale afirmă că acţiunile de atragere a fondurilor europene nu se opresc aici. Cu ajutorul unei echipe de tineri motivaţi şi bine pregătiţi din cadrul primăriei, se pregătesc noi proiecte de dezvoltare care urmează a fi depuse în speranţa atragerii de noi fonduri.

Iată, aşadar, un exemplu demn de urmat atunci când vine vorba de a face eforturi pentru bunăstarea cetăţenilor, dezvoltarea regiunilor ţării şi valorificarea sprijinului european de care dispunem. Pentru cei care susţin imposibilul, comuna Remetea este o dovadă clară a faptului că prin muncă şi iniţiativă se pot obţine rezultate excelente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu