Caută pe acest blog:

26 aprilie 2012

Proiectul ECTRANZ pentru studenţii economişti


Pentru că, după cum spune şi zicala, “tinerii sunt viitorul”, orice initiaţivă în sprijinul acestora este bineprimită. Alături de toate celelalte proiecte destinate tinerilor prezentate până acum, se adaugă şi proiectul ECTRANZ sau, mai exact, “Facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă pentru studenţii de profil economic".

Proiectul a fost iniţiat de Institutul de Asigurări şi Pensii în parteneriat cu Academia de Studii Economice şi Universitatea Româno – Americană prin cofinanţare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ´Investeşte în oameni!´, Axa prioritară 2 „Corelarea invăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie acordarea unui program integrat de instruire şi de practică studenţilor de profil economic. Prin urmare, 150 de studenţi economişti vor beneficia până în luna decembrie 2012, de stagii de practică în companii reprezentative din domeniul asigurărilor, respectiv al brokerajului în asigurări şi în cadrul Comisiei de Supraveghere a sistemului de Pensii Private. În acest fel se urmăreşte facilitarea integrării pe piaţa muncii a studenţilor participanţi.

Practica se va desfăşura în departamente şi direcţii de specialitate, cum sunt: departamentul de subscriere a riscurilor, departamentul de administrare a portofoliului, departamentul de marketing, departamentul de vânzări, departamentul de constatare şi de lichidare a daunelor, departamentul financiar-contabil, direcţia autorizare – reglementare din CSSPP.

Informaţii suplimentare puteţi obţine de pe site-ul www.ectranz.ro sau trimiţând e-mail la  ectranz@iasig.ro.

Sursa: www.ectranz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu