Caută pe acest blog:

22 februarie 2012

Proiectul Ş.A.N.S.A. (Şansă - Acceptare - Nevoie - Siguranţă - Acces la muncă)


În ţara noastră situaţiile de discriminare pe piaţa forţei de muncă sunt frecvent întâlnite, în special discriminările pe bază de gen. Astfel se explică şi proiectul strategic finanţat de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritară: 6. Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie: 6.3. „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii” Proiectul a fost iniţiat prin parteneriatul dintre agenţia de comunicare Media One, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Fundaţia Pestalozzi şi provincia italiană Perugia.

Principalul obiectiv al acestui proiect îl constituie promovarea egalităţii de şanse şi gen pe piaţa forţei de muncă. Acest obiectiv poate fi obţinut doar prin conştientizarea fenomenului de discriminare de către public prin:
  • informarea cu privire la situaţia prezentă de pe piaţa forţei de muncă în ceea ce priveşte grupurile discriminate (difuzarea de spoturi tv şi radio, outdoor, campanie online, apariţii în presa scrisă, diseminare de materiale informative, ateliere de lucru, târgul ofertelor de muncă, dezbateri publice şi mese rotunde)
  • promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii
  • evidenţierea rolului pe care autorităţile, angajatorii şi mass-media le au în facilitarea accesului la muncă a grupurilor discriminate
  • sprijinirea instituţiilor care activează în domeniu pentru o mai bună implementare a măsurilor de susţinere a grupurilor defavorizate
Proiectul Ş.A.N.S.A. cu o durată de implementare de 24 luni, a demarat în luna martie a anului trecut şi se încheie astăzi la Bucureşti unde are loc ultima reuniune regională a campaniei de egalitate de şanse. Pe toată durata acestui proiect, au fost organizate astfel de reuniuni şi activităţi în toate cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Au fost, de asemenea, organizate sondaje de opinie la nivel naţional, studii de impact, schimburi de experienţă transnaţionale etc.

Află care sunt drepturile şi oportunităţile tale pe piaţa forţei de muncă accesând site-ul oficial al proiectului Ş.A.N.S.A.

Sursa: www.sansa.info.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu