Caută pe acest blog:

24 februarie 2012

Avantajele tinerilor investitori


Pentru sfârşitul de săptămână ne vom concentra atenţia asupra tinerilor investitori şi care sunt avantajele demarării unei afaceri la vârste mai puţin înaintate. Se spune adesea că e nevoie de experienţă şi îndemânare atunci când vine vorba despre demararea unei afaceri. În ceea priveşte tinerii, iniţiativele acestora în lumea business-ului sunt adesea privite cu scepticism.  

Potrivit studiului efectuat de site-ul Investopedia, există totuşi o serie de avantaje ale tinerilor investitori:
  1. Timpul este unul dintre principalele avantaje şi aceasta în ciuda faptului că tinerii investitori nu dispun de sume mari de bani pentru a demara o afacere. Cu toate acestea, timpul este de partea lor, aceştia având posibilitatea de a reinvesti randamentele şi câştigurile obţinute.
  2. Asumarea riscurilor. Potrivit studiului, nivelul de risc depinde de cele mai multe ori de vârsta investitorului. Astfel, tinerii îşi permit asumarea unor riscuri mai mari decât persoanele mai în vârsta care se orientează spre investiţiile cu riscuri extrem de reduse.
  3. Acumularea de experienţă constituie un alt avantaj şi aceasta deoarece tinerii au timpul necesar de a învăţa din propriile experienţe, fie ele pozitive sau negative. Strategiile de investiţie ale tinerilor se pot contura şi perfecţiona de-a lungul întregii vieţi profesionale, cu atât mai mult cu cât tinerii îşi pot permite să facă mai multe greşeli.
  4. Tehnologia este punctul forte al tinerilor investitori prin diversele idei de promovare, precum şi prin tehnicile şi instrumentele online.
  5. Capitalul uman reprezintă valoarea prezentă a tuturor salariilor viitoare pe care o persoană le va încasa. Câştigarea unui salariu şi economisirea sunt două elemente fundamentale, iar a investi în propria persoană, acumulând noi cunoştinţe şi calificări, reprezintă o investiţie valoroasă care poate aduce câştiguri importante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu