Caută pe acest blog:

18 februarie 2012

Fişe fiscale 2012


Pentru sfârşitul de săptămână, vă aducem la cunoştinţă câteva informaţii privitoare la completarea şi depunerea fişelor fiscale pentru impozitul pentru veniturile din salarii aferente anului 2011.

În baza Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 2293/2007, Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală anunţa că angajatorii şi plătitorii de venituri din salarii au obligaţia de a depune aceste fişe fiscale pentru anul 2011 până  la data limită de 29 februarie anul curent.

Este vorba despre formularul 210 care trebuie completat pentru fiecare lună, cu sumele din statele de plată sau alte documente prevăzute de lege referitoare la angajatul respectiv. Fişele se depun în format electronic, pe suport magnetic sau optic, împreună cu o listă privind conţinutul acestora, semnat şi ştampilat conform legii. Formularul electronic îl puteţi găsi pe site-ul oficial al ANAF, www.anaf.ro, sau accesând link-ul Fişe fiscale –formular 210, precum şi instrucţiunile şi modelul de completare.

Fişele fiscale se depun, apoi de către angajatori la unităţile fiscale de care aparţin. De asemenea, fişele se editează în două exemplare, unul pentru angajator şi unul pentru angajat.

Informaţii suplimentare privind aceste aspecte puteţi obţine direct de la birourile de asistenţă ale administraţiilor financiare sau pe portalul ANAF.

Sursa: www.fiscalitatea.manager.ro www.anaf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu