Caută pe acest blog:

12 ianuarie 2012

Viza de exercitare a profesiei de contabil


Aflăm astăzi detalii privind acordarea vizei de exercitare a profesiei de contabil pe anul 2012.  Data limită până la care se mai poate solicita este 31 ianuarie. Iată care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite:

  • Depunerea raportului de activitate pe anul 2011 până la data de 15 ianuarie. De asemenea, societăţile au obligaţia de a depune o listă a clienţilor (formular 8.1), balanţa conturilor precum şi dovada achitării cotizaţiei profesionale (până la data de 15 ianuarie). Cotizaţia este de 1,2% din venituri pentru persoanele juridice şi 0,8% pentru persoanele fizice. Cotizaţiile fixe unice pe ţară sunt: 400 lei (experţi contabili), 350 lei (contabili autorizaţi), 800 lei (societătile de expertiză şi contabilitate), 300 lei (experţi contabili inactivi), 250 lei (contabili autorizaţi inactivi)
  • Depunerea cazierului judiciar sau a declaraţiei pe propria răspundere. Vezi detalii.
  • Dovada asigurării pentru risc profesional (25 USD - societăţile de expertiză şi de contabilitate, 12 USD - experţii contabili şi 8 USD - contabilii autorizaţi), efectuarea orelor de pregătire profesională şi lipsa sancţiunilor pe motive de disciplină.
  • Depunerea adeverinţei medicale care să ateste că sunteţi apt din punct de vedere fizic şi psihic precum şi cererea de  înscriere în Corpul Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România

De reţinut este faptul că persoanele admise în Grupul Experţilor Judiciari în 2010, dar care nu au obţinut viza anuală pentru exercitarea profesiei nu vor fi înscrişi în GEJ pentru anul 2012, în timp ce pentru persoanele admise în GEJ în anul 2011, valabilitatea se păstrează până în anul 2013. De asemenea, cei care nu respectă obligaţiile Corpului Contabil vor fi excluşi din GEJ.

Formularele necesare le puteţi obţine accesând link-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu