Caută pe acest blog:

10 ianuarie 2012

Locuri de muncă la început de an

Aflăm astăzi informaţii cu privire la situaţia locurilor de muncă la începutul anului 2012. Potrivit datelor furnizate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, situaţia nu este cu mult diferită faţă de anul ce tocmai s-a încheiat. Se estimează un număr de circa 3.800 de locuri de muncă pentru luna ianuarie.

Cele mai multe oferte de locuri de muncă se numără în judeţele Iaşi, Braşov, Cluj, Timiş şi municipiul Bucureşti. De asemenea, ofertele sunt destinate, în special, persoanelor cu studii medii, şi anume în jur de 3.500 de locuri de muncă pentru posturi precum:
  • muncitor necalificat în industria confecţiilor şi textilă
  • agenţi de pază
  • vânzător
  • şofer
  • lucrător commercial

În ciuda faptului că numărul absolvenţilor de studii superioare creşte de la an la an, ofertele de muncă pentru aceştia sunt extrem de puţine. În această perioadă, au oportunităţi de angajare persoanele cu studii în domeniul ingineriei sau managementului. Absolvenţii de profil imformatic sunt cei mai norocoşi, în acest sens, întrucât companiile se întrec în oferte de muncă care mai de care mai atrăgatoare.

După cum, probabil, ştiţi persoanele interesate pot depune CV-urile la agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă sau online.

 

Sursa: www.anofm.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu