Caută pe acest blog:

9 ianuarie 2012

Facilităţi fiscale în anul 2012


Iată că pe lângă mulţimea de taxe şi obligaţii de plată impuse de recentele modificări ale Codului Fiscal pentru anul 2012, există anumite categorii de contribuabili care sunt scutiti de la plata anumitor obligaţii. Mai exact, aceştia vor beneficia de o flexibilitate a sistemului de impozitare.

Acest lucru se datorează trecerii sistemului bancar la noile Standarde de Raportare Contabilă prin care se vor obţine anumite profituri suplimentare. Acestea, însă, nu vor fi impozitate atâta vreme cât sumele obţinute vor contribui la consolidarea capitalurilor bancare.

De aceste facilităţi fiscale vor beneficia următoarele categorii de contribuabili, şi anume:
  • instituţiile de credit
  • taximetriştii independenţi
  • persoanele fizice care închiriază camere în scop turistic

De asemenea, începând cu anul 2012, persoanele fizice care închiriază camere în scop turistic, nu mai au obligaţia de a se înregistra ca şi persoane fizice autorizate, însă veniturile obţinute în acest fel trebuie declarate la organele administrative fiscale.

În ceea ce priveşte persoanele care activează în domeniul taximetriei, pot opta pentru impozitul de tip forfetar, însă, pentru aceasta, trebuie depusă declaraţia de venit până la sfârşitul acestei luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu