Caută pe acest blog:

30 noiembrie 2011

Programul pentru studenţi “Practica Ta”

Articolul de azi va fi, cu siguranţă, pe placul studenţilor pentru că vom vorbi despre un program destinat acestora. Este vorba despre "Programul multi-naţional integrat de stagii de practică penru studenţi în vederea creşterii gradului acestora de angajabilitate".

Proiectul care se derulează pe o perioada de 3 ani, a fost iniţiat de către un grup de tineri din Timişoara în colaborare cu Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Timişoara şi Adecco Resurse Umane, la începutul anului 2011 şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Scopul proiectului îl reprezintă creşterea gradului de angajabilitate a studenţilor prin participarea la activităţi de consiliere şi orientare în carieră şi sesiuni de educaţie non-formală cu sprijinul Institutului Regional de Training pentru dezvoltarea abilităţilor şi adaptarea la condiţiile de muncă, după care vor desfăşura un stagiu de practică în instituţia dorită.

Acest proiect se derulează în 3 locaţii din România, şi anume Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu. Până în acest moment, circa 2.000 de tineri au beneficiat de programul Practica Ta, fiind consiliaţi, îndrumaţi şi puşi în legătură cu diverse companii angajatoare.

Participarea la acest program este posibila printr-o selecţie a studenţilor înscrişi pe baza unor criterii de eligibilitate precum şi pe baza formularelor de autoevaluare. Din nefericire pentru cei interesaţi, perioada de înscriere pentru anul 2011-2012 s-a încheiat, însă, nu ezitaţi să vizitaţi site-ul www.practica-ta.ro pentru a fi la curent cu înscrierile de anul viitor şi noutăţi legate de program.

Un comentariu: