Caută pe acest blog:

28 noiembrie 2011

Locuri de muncă vacante în această perioadă


După cum v-am obişnuit, vă ţinem la curent cu noutăţile legate de oportunităţile de angajare, dată fiind cererea extrem de mare de locuri de muncă. Aşadar, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă în perioada noiembrie – decembrie 2011 un număr de peste 8.500 de locuri de muncă în toată ţara.

În ultima vreme s-a tot discutat despre problema persoanelor cu studii superioare care, mai mult de nevoie, decât de plăcere, acceptă posturi sub nivelul lor de pregătire, ceea ce înseamnă şi remuneraţii mai mici. Veştile pentru aceştia nu sunt prea bune ţinând cont de locurile muncă destul de puţine destinate persoanelor cu studii superioare, şi anume circa 600. Cele mai multe posturi sunt în domeniul ingineriei, IT sau industria alimentară.

Pe de altă parte, persoanele care nu beneficiază de studii de specialitate au mai multe oportunităţi de angajare prin cele 8.008 posturi vacante în diverse sfere de activitate de la industria textilă, comerţ, vânzări şi până restaurante. Printre judeţele cu cele mai multe locuri de muncă se numără, Cluj, Iaşi, Braşov, Timiş şi Municipiul Bucureşti.

Nu uitaţi, de asemenea, de cursurile de formare profesională gratuite organizate de ANOFM. În luna decembrie, se vor derula în jur de 100 de cursuri pentru 2.000 de persoane, cele mai multe având loc în Iaşi, Harghita, Olt şi Braşov.

Pentru a obţine mai multe detalii privind locurile de muncă disponibile şi cursurile de formare profesională vizitaţi site-urile oficiale ale Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă de care apartineţi.

Sursa: www.anofm.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu