Caută pe acest blog:

25 noiembrie 2011

Job-urile cele mai căutate de către români


Pentru că tot ne aflăm într-o continuă vânătoare de locuri de muncă, aflăm astăzi care sunt principalele locuri de muncă pentru care românii dau din coate pentru a le obţine. Cunoscând gradul de concurenţă pentru anumite domenii de activitate, poate ne va motiva să fim şi mai bine pregătiţi pentru locurile de muncă dorite.

Potrivit unui studiu efectuat de Institutul Naţional de Statistică, în ultimele trei luni ale acestui an, românii au manifestat un interes sporit pentru un anumite domenii de activitate pe piaţa forţei de muncă, şi anume publicitatea şi relaţiile cu publicul, secretariatul şi domeniul contabilităţii.

În ciuda faptului că anunţurile de angajare de acest gen au fost relativ puţine, interesul pentru aceste ocupaţii a crescut cu 25,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, a crescut şi cererea de locuri de muncă cu un procent 15% faţă de anul trecut. În egală măsură, studiul efectuat a reliefat interesul sporit al femeilor de a se angaja în comparaţie cu cel al bărbaţilor, deşi situaţia era cu totul invers în anul 2010.

Un alt studiu, efectuat de Myjob, arată că, în ţara noastră, majoritatea oamenilor tind să accepte, în ultima perioadă, locuri de muncă sub nivelul lor de pregătire profesională. Astfel, până la 88% dintre români acceptă job-uri pentru care sunt supracalificaţi, cu toate că salariile nu sunt echivalente nivelului lor de pregătire. Motivele ar fi, fie lipsa locurilor de muncă, drept urmare, trebuie să se mulţumească cu ceea ce au, fie, în cazul unora, dorinţa de a învăţa lucruri noi şi de a se perfecţiona şi în alte domenii.

Deşi, situaţia locurilor de muncă, în ţara noastră, nu este într-adevăr îmbucurătoare, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi site-urile de angajare, aşteaptă CV-urile doritorilor în eventualitatea unor viitoare angajări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu