Caută pe acest blog:

19 septembrie 2011

Programul de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor – află când se încheie sesiunea de depunere a proiectelor

Începem o nouă săptămână cu un articol destinat tinerilor interesaţi de a-şi deschide o afacere prin intermediul Programului de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor.

După cum spuneam într-un articol anterior, tinerii până în 35 ani au posibilitatea de a iniţia o afacere cu un ajutor guvernamental de 10.000 euro nerambursabili. În egală măsură, aplicanţii beneficiază de sprijin din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri care acordă garanţii pentru creditele contractate de SRL până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro. Mai mult decât atât, microîntreprinderile înfiinţate  în acest fel sunt scutite de la plata contribuţiilor de asigurări sociale.

Potrivit Agenţiei pentru Implementarea Programelor şi Proiectelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), ultimele depuneri de proiecte pentru acest an pot fi depuse până la data de 1 octombrie. Sesiunea de depuneri se va redeschide la începutul anului 2012.

Aşadar, cei care doresc să apeleze la acest program pentru iniţierea unei afaceri, îşi pot depune proiectele până la 1 octombrie anul curent sau anul viitor la redeschiderea sesiunii de depuneri.

Înscrierile pentru program se pot face accesând link-ul Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor. Detalii suplimentare puteţi obţine de pe site-ul oficial al Agenţiei pentru Implementarea Programelor şi Proiectelor pentru IMM-uri, www.aippimm.ro .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu