Caută pe acest blog:

21 septembrie 2011

Declaraţia fiscală unică – posibilitatea de depunere trimestrială

Pentru că în ultima perioadă, modificările aduse Codului Fiscal au constituit subiecte de discuţie, continuăm şi astăzi cu un articol cu tentinţă similară, şi anume, detalii privind Declaraţia fiscală unică, potrivit noului Cod Fiscal.

Prin urmare, conform noilor prevederi, se acordă posibilitatea micilor întreprinzători de a depune trimestrial Declaraţia fiscală unică 112. Până în momentul de faţă, contribuabilii erau obligaţi să depună lunar această declaraţie. Declaraţia fiscală unică 112, intrată în vigoare începând cu 1 ianuarie 2011, cuprinde obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate.

Cu toate acestea, facilitatea nu este valabilă tuturor întreprinzătorilor, existând anumite condiţii pe care aceştia trebuie să le îndeplinească pentru a fi în concordanţă cu prevederile legii. Condiţiile sunt:
  • un număr mediu de până la 3 salariaţi în anul anterior, pentru asociaţii, fundaţii şi microîntreprinderi
  • un număr mediu de 3 salariaţi în anul anterior şi venituri anuale totale mai mici de 100.000 euro pentru societăţile comerciale

Executivul estimează un număr de aproximativ 237.000 de angajatori, persoane fizice şi juridice care vor beneficia de această modificare, adică peste jumătate din contribuabilii care depun Declaraţia 112.

Pentru cei care optează pentru depunerea lunară a Declaraţiei unice, termenul limită de depunere a acesteia este 25 septembrie, pe portalul e-Romania.

Sursa: www.curierulnational.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu