Caută pe acest blog:

16 septembrie 2011

Declaraţia anuală de profit

Având în vedere ultimele modificări ale Codului Fiscal prin Ordonanţa Guvernamentală nr.30/2011, articolul de sfârşit de săptămaână prezintă noutăţile aduse în privinţa modului de declarare şi plată a impozitului pe profit.

Prin urmare, potrivit noilor reglementări, aflăm că persoanele juridice pot efectua declararea şi plata impozitului anual pe profit începând cu 1 ianuarie 2013, şi nu 1 ianuarie 2012 ca şi până acum. Se poate opta pentru sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit, la începutul anului fiscal pentru care se solicită şi este valabil 2 ani consecutiv.

Există, însă, şi anumite excepţii în care nu se aplică aceste modificări şi anume, în cazul societăţilor comerciale bancare care aplică sistemul obligatoriu, ONG-urile şi contribuabilii cu venituri din agricultură şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România.

Începând cu anul fiscal 2012, termenul de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit se modifică, de la 25 aprilie la 25 martie, inclusiv, a anului următor. De asemenea, se retrage posibilitatea unor categorii de contribuabili de a declara şi plăti impozitul pe profit până la 25 februarie. În ceea ce priveşte impozitul pe anul 2011, acesta poate fi declarat şi plătit până la 31 decembrie anul în curs.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul oficial al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, www.anaf.ro, secţiunea legislaţie.

Acestea fiind, spuse, echipa C&D Executive Consulting vă urează weekend plăcut!

Sursa: www.avocatnet.ro www.anaf.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu