Caută pe acest blog:

23 septembrie 2011

Certificatul digital – noi întrebuinţări

Cu siguranţă, am auzit cu toţii despre certificatele digitale şi obligativitatea obţinerii ştampilelor şi semnăturilor electronice. De aceea,  articolul de azi prezintă rolul vestitelor certificate digitale şi noile întrebuinţări ale acestora.

Certificatele digitale constituie o modalitate de transmitere electronică a diverselor documente fiscale. Utilizatorii unor astfel de certificate au posibilitatea de a semna electronic, de a cripta şi a transmite electronic documente cu valoare legală. Practic, este o formă mai rapidă şi mai puţin costisitoare de transmitere a numeroaselor documente şi declaraţii către ANAF sau a bilanţurilor către Registrul Comerţului.

Ca şi noutate, aflăm că s-a mai introdus o utilitate a certificatelor digitale. Potrivit Hotărârii de Guvern 801 din 4 august 2011 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 525/2007 se introduce folosirea certificatelor digitale şi pentru publicarea anunţurilor în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Noua prevedere va intra în vigoare mâine, 22 septembrie anul curent.

Pentru detalii privind modalitatea de utilizare a certificatelor, urmăriti link-ul certificatele digitale în SEAP, articolul 7.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu