Caută pe acest blog:

4 august 2011

Proiectul PracTeam


Se întâmplă adesea ca la terminarea unei facultăţi, mulţi dintre studenţi să întâmpine dificultăţi în integrarea pe piaţa muncii din lipsa pregătirii practice. De aceea, pentru o mai bună integrare este nevoie de experienţă şi practică în domeniu.

Astfel, prin intermediul Fondului Social European, Uniunea Europeană, în colaborare cu Guvernul României, a pus bazele unui proiect de practică pentru studenţii economişti. Astfel, în luna octombrie a anului trecut a debutat Proiectul PracTeam care se derulează pe o perioadă de 3 ani.

PracTeam se desfăşoară sub forma unui parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri. Universităţile participante la acest proiect sunt Universitatea din Oradea, care este şi iniţiatorul proiectului, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Ideea de de bază a acestei iniţiative o constituie dezvoltarea capacităţii de muncă a studenţilor economişti în vederea facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii. Deşi proaspeţii absolvenţi deţin noţiunile de teorie din domeniile studiate, punerea în practică a acestor concepte se dovedeşte a fi destul de dificilă. De aceea, Practeam este o oportunitate pentru studenţi de a se adapta pe piaţa muncii prin practică propriu-zisă. Pentru aceasta, PracTeam a încheiat acorduri cu peste 30 de organizaţii, întreprinderi sau instituţii pentru desfăşurarea stagiilor de practică.

Pe lângă stagiile de practică, se organizează workshop-uri PracTeam, campanii de conştientizare a importanţei stagiilor de pregătire practică şi conferinţe de presă. Proiectul se adresează în principal turorilor de practică şi studenţilor din ciclul de licenţă şi masterat. Mai mult decât atât, la finalul pregătirii practice, cei mai buni studenţi economişti sunt premiaţi în cadrul Galei PracTeam.

Pentru mai multe informaţii legate de acest proiect, vă invităm să vizitaţi site-ul oficial PracTeam.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu