Caută pe acest blog:

7 iulie 2011

Gradul de absorbţie a fondurilor europene s-a triplat

Problema fondurilor europene este un subiect dezbătut pe toate planurile fiind o şansă pentru ţara noastră de a se dezvolta conform obiectivelor europene. În ceea ce priveşte gradul de absorbţie a fondurilor, România a întâmpinat numeroase dificultăţi situându-se pentru o lungă perioadă de timp printre statele europene cu cel mai scăzut grad de absorbţie.

Cu toate acestea, potrivit ultimelor estimări, nivelul de absorbţie a crescut semnificativ, în special în domeniul transporturilor şi infrastructurii. Se pare că în ultimele 6 luni, absorbţia fondurilor europene destinate transportului şi infrastructurii a crescut de la 38 milioane de euro la 113 milioane euro, ceea ce în procente ar însemna o creştere de la 1% la 4%.

Până la finele anului 2013 s-a stabilit drept obiectiv creşterea gradului de absorbţie peste pragul de 20%, fapt ce ar constitui un progres considerabil în încercarea de aliniere a României în rândul statelor europene, cel puţin în privinţa infrastructurii.

Pe tema infrastructurii de transport, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii organizează seminarii de dezbatere privind evoluţia pe acest plan a României şi soluţii eficiente de acţiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu