Caută pe acest blog:

16 iunie 2011

Plan de susţinere pentru IMM-uri

   Conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, peste 7.000 de firme au intrat în insolvenţă de la începutul acestui an, iar alte 8.600 de firme şi-au încetat activitatea. În aceste condiţii, Ministerul Economiei a luat maăsuri pentru sprijinirea firmelor mici şi mijlocii.

   În acest sens, creditele şi împrumuturile solicitate de firme vor fi garantate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Motivul îl constituie accesul dificil la creditare, peste 30 % dintre firme confruntându-se cu această problemă. Astfel, 80% din valoarea creditelor inclusive dobânzi, comisioane şi alte speţe, vor fi acoperite de către stat. Suma garantată  nu va depăşi, însă, 100.000 lei, iar dobânda va fi subvenţionată cu 50% fără a depăşi 125.000 lei.

   Bugetul alocat pentru acest plan este de 165 de milioane lei pentru perioada 2011-2013. De acest sprijin financiar vor beneficia un număr de 12.000 de firme cu până la 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală ce nu depăşeşte 50 milioane lei.

   Planul urmăreşte susţinerea financiară a IMM-urilor astfel încât acestea să cunoască o evoluţie pozitivă a activităţii lor. Mai mult decât atât, pentru a putea aplica la acest proiect, firmele trebuie să se constituie în favoarea finanţatorului, adică a statului, până la stingerea datoriilor de credit şi de garantare.

   Proiectul respectă întocmai normele comunitare şi legislaţia naţională în acest domeniu. Mai multe informatii pot fi obtinute de pe site+ul official al registrului Comertului www.onrc.ro .

   Sursa: www.wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu