Caută pe acest blog:

17 iunie 2011

Ce poţi face cu 70 miliarde de dolari?!


Răspunsul la această întrebare îl poate da doar deţinatorul unei astfel de averi. Este vorba despre omul de afaceri mexican, Carlos Slim Helu, care l-a devansat chiar şi pe Bill Gates. Articolul de azi ne pune în faţa unei întrebări la care mulţi dintre noi ar răspunde prompt, însă cel aflat în faţa faptului împlinit întâmpină dificultăţi.

Carlos Slim este şeful operatorului de telecomunicaţii America Movil. Compania este lider în furnizarea serviciilor de telefonie mobilă din America Latină, şi a patra din lume, întinzându-se în 19 state şi având peste 270 milioane de clienţi.

Averea mexicanului este estimată la peste 74 miliarde de dolari, cu atât mai mult cu cât acesta deţine 40% din bursa din Mexic având acţiuni din minerit, domeniul imobiliar, petrol, transport aerian sau bănci.

Într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, cel mai bogat om din lume susţine că întâmpină dificultăţi atunci când vine vorba de modul în care să-şi cheltuiască banii, având de ales fie între a împărţi averea copiilor, a face acte de caritate, a ceda averea statului mexican etc.

În timp ce Carlos Slim se frământă cu astfel de gânduri, din perspectiva altora, averea ar fi fost de mult cheltuită. Carlos este cunoscut ca fiind un adevărat filantrop prin diverse idei şi iniţiative de combatere a sărăciei. El îşi asemuieşte averea cu o “livadă care trebuie crescută şi reinvestită pentru a o face mai mare şi pentru a o dezvolta şi în alte zone”.

Noi ce am face cu 70 de miliarde de dolari?!

Un comentariu:

  1. Interesanta intrebare.
    As putea spune ca doar o mica parte din cetatenii unei tari ar gestiona inteligent acesti bani. Restul, printre care ma numar si eu cu siguranta, i-am cheltui pe pasive, si vom reveni repede la statutul pe care il avem in prezent.
    Deci, nu dati bani saracilor, caci nu stiu ce sa faca cu ei !!!

    RăspundețiȘtergere