Caută pe acest blog:

15 iunie 2011

Finanţări pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovaţie

   Ideea de cercetare şi inovare constituie un principiu esenţial al dezvoltării economiei bazate pe cunoaştere. Pentru cei care sunt dedicaţi acestui domeniu, dar posibilităţile de dezvoltare sunt reduse, fondurile europene le stau la dispoziţie.

  Aşadar, pentru domeniul cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare în competitivitate, Planul Naţional de Dezvoltare 2007 – 2013, are alocată suma de 18,5 milioane euro. Este vorba despre Operaţiunea 2.3.1 din cadrul “Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivitătii Economice”.

  Ultimele date relevă faptul că, în România, proiectele depuse pe acest domeniu sunt puţine din pricina dezinformării. Astfel, cei care deţin brevete de invenţie sau vor să introducă noi produse pe piaţă, însă nu dispun de sprijin financiar pentru punerea în aplicare a ideilor, pot apela la fondurile europene.

  Operaţiunea 2.3.1 sprijină firmele care activează în domenii precum aeronautică/spaţiu, tehnologii marine, energie, mediu/deşeuri, biotehnologii/genomică sau echipamente medicale/biomedicale. Aplicanţii pot obţine finanţare nerambursabilă de până la 200.000 de euro. Condiţia este ca firmele să activeze pe piaţă de cel puţin un an, pentru a putea fi eligibile la finanţare.

  În luna martie a acestui an, a mai fost introdus un instrument de finanţare în domeniul cercetării şi anume Operaţiunea 2.3.3 ce implică “Promovarea inovării în cadrul întreprinderilor”, şi pentru care suma alocată este de 50 milioane euro.

  Mai multe informaţii cu privire la posibilităţile de finanţare în acest sector, instrucţiuni de realizare a proiectelor şi criterii de eligibilitate, pot fi găsite pe site-ul www.fonduri-structurale.ro , secţiunea POS CCE.

 
  Sursa: www.zf.ro www.fonduri-structurale.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu