În ciuda faptului că mulți dintre noi ne dorim o afacere și chiar am fi în stare de reușită, frica de eșec ne determină de cele mai multe ori să renunțăm. Fie teama de a pierde investiția, teama de datorii sau proprietăți pierdute, ne împiedică să dăm startul unei afaceri.
Potrivit unui raport al Comisiei Europene privind competitivitatea și inovația pe anul 2011, românii se află în fruntea celor care se tem cel mai tare de faliment, motiv pentru care renunță la planurile de a demara afaceri.
Studiul relevă că circa 53% dintre români cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani susțin că nu ar dori să înceapă o afacere fiind descurajați de eventualitatea falimentului. Alte motive pentru care românii refuză să intre pe piața afacerilor sunt venitul nesigur, pierderea proprietăților, nesiguranța locului de muncă sau eșecul personal.
Conform unui clasament referitor la teama de eșec și faliment în afaceri și care cuprinde 24 țări din întreaga lume, România se află pe primul loc urmată de Japonia, Franta și Grecia. Cel mai puțin îngrijorați în această privință sunt sud-coreenii care nu sunt descurajați de nimic atunci când vine vorba de a începe o afacere.
Ținând cont de situația economică dificilă cu care ne confruntăm, teama de nereușită în afaceri este evidentă. Cu toate acestea, oportunitățile sunt multiple, prin finanțări și beneficii, în special pentru tineri întreprinzători. Începutul este mai greu, dar cu perseverența și un management bun, afacerile pot deveni de succes.
Sursa: www.financiarul.ro www.incont.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu