Caută pe acest blog:

13 mai 2011

Genii care ne pot salva

Într-o Românie sufocată de probleme economice şi politice, sărăcie şi corupţie, ignoranţă şi lipsuri, mai există şi o fărâmă de speranţă. Aceasta sălăşluieşte acolo unde nici nu ne aşteptăm. În următorul articol vom afla că, în România, copii supradotaţi pot constitui o şansă pentru noi toţi.

România are un număr impresionant de copii cu capacităţi înalte pe care le pot pierde, însă, foarte uşor în lipsa unor centre care să-i ajute să crească. Copiii cu astfel de capacităţi au nevoie de ore suplimentare de pregătire şi de specialişti care să poată face faţă nivelului lor, iar profesorii care lucrează cu 30 de elevi la clasă nu au timp şi pentru ei.

Aceste mici speranţe visează la un Microsoft românesc, adăposturi pentru animale în loc de mall-uri impresionante, invenţii extraordinare, ceea ce înseamnă pe scurt, o viaţă mai colorată. Pentru aceasta, au nevoie de locuri special create pentru a descoperi şi învăţa cât mai multe lucruri.

Cu un IQ de 147, la doar 9 ani, Alexandru Luţu, este unul dintre miciile genii din România, al cărui vis este să împrumute câte ceva din secretele lui Bill Gates pentru a face “un colos la fel de mare ca şi Microsoft”. Alexandru, ar putea cu uşurinţă să fie acceptat în Mensa, o organizaţie non-profit unde singura condiţie pentru a fii acceptat este inteligenţa, mai exact un IQ mai mare de 132.

Mensa a fost fondată în 1946 ca un forum de schimb intelectual. În prezent, Mensa International, reuneşte peste 110.000 de membrii din 100 de ţări. Scopul acestei organizaţii este identificarea şi promovarea inteligenţei pentru binele umanităţii. În acelaşi timp, Mensa încurajează cercetarea şi utilizarea oportunităţilor sociale şi intelectuale ai membrilor săi. În România, Mensa reunea în anul 2010, 115 membrii.

Poate ar trebui să acordăm o mai mare importanţă lucrurilor care într-adevăr contează în loc să ne complacem în situaţii fără ieşire. Avem potenţial, avem posibilităţi, avem talente care trebuie doar şlefuite şi puse în valoare. Poate aceasta este şansa noastră de a face o schimbare în bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu