Cine s-ar fi gândit că vom ajunge să fim plătiţi pentru a învăţa şi munci? Se spune că fiecare luptă pentru binele propriu fără a se gândi la ceilalţi. Iată că a venit şi momentul în care alţii luptă pentru binele nostru. În condiţiile în care locurile de muncă sunt puţine, iar cele existente nu permit accesul oricui, din pricina lipsei de calificare, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru reconversie profesională şi plasarea forţei de muncă. Această iniţiativă îi vizează şi pe români.
Această acţiune este mai mult decât binevenită ţinând cont de faptul că tot mai mulţi români se plâng de condiţiile de trai din ţară şi sunt dornici să plece peste hotare pentru o viaţă mai bună. Singurul impediment îl reprezintă fie numărul scăzut de locuri de muncă din străinatate, fie lipsa de pregătire a celor care doresc să muncească. Articolul de azi aduce informaţii cu privire la această iniţiativă comunitară.
Potrivit ultimelor ştiri, românii au acum de unde alege dacă doresc un job în afara ţării. Se anunţă peste 24.500 de locuri de muncă în domenii diferite precum: turism, restaurant, agricultură, dar şi domenii ce necesită calificare cum ar fi transportul şi industria.
În ceea ce priveşte principalele destinaţii, 90,50% dintre acestea se concentrează pe continentul european. Astfel Marea Britanie, Grecia şi Spania se află în fruntea ţărilor care au pus la dispoziţie locuri de muncă şi aşteaptă candidaturile online pe site-uri precum www.tjobs.ro.
Ceea ce reprezintă un plus pentru români este faptul ca Uniunea Europeana finanţeaza o serie de cursuri, în domeniul turismului pentru cei interesaţi de joburi ca recepţioner, animator sau ghid touristic. Autorităţile române au reuşit să obţină astfel de fonduri pentru a instrui un număr de 1400 de persoane doritoare. Cursurile durează între 3-6 luni, iar pe perioada acestora, oamenii vor primi lunar câte 500 de lei, pentru a se întreţine. Totodată, participanţii vor fi ajutaţi să se angajeze în străinătate. Până în momentul de faţă, de aceste cursuri au beneficiat şomerii din Bihor, Harghita, Olt şi Călăraşi.
Să sperăm că această iniţiativă va continua şi în celelalte zone ale ţării oferind cât mai multor români, şansa la o viaţă mai bună, atât în ţară cât şi peste hotare.
Sursa: www.manager.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu