Caută pe acest blog:

12 aprilie 2011

Vânzări de miliarde de dolari!

Fie că e criză sau nu, un bun manager știe să se descurce. Acest lucru ne este demonstrat și de următorul articol, care va prezenta câțiva directori din lume, care în anul 2010 au câștigat sume uriașe. 

Potrivit CNN, Steve Ballmer, director general al Microsoft, a câștigat anul trecut peste 1,4 miliarde de dolari. Această sumă a fost obținută prin vânzarea unui procent din acțiunile companiei pe care o conduce. 

Un alt director general, Larry Ellison, a obținut 1,4 miliarde de dolari pentru 52 de milioane de acțiuni Oracle și 360.000 de titluri Leapfrog. Toate acestea au fost vândute într-o perioadă relativ scurtă, septembrie-octombrie 2010.

860,3 milioane de dolari le-a obținut Ralph Lauren, șeful companiei de articole vestimentare de lux Polo Ralph Lauren. Acesta a vândut anul trecut 10,9 milioane de acțiuni. 

Următoarea poziție este ocupată de directorul general al companiei de comerț online Amazon.com. Acesta a vândut anul trecut, acțiuni în valoare de 793 milioane de dolari. 

Co-fondatori ai Google, Larry Page și Sergey Brin au vândut acțiuni în valoare de 493 milioane de dolari, respectiv 481,2 milioane de dolari. 

O vânzare mai mică, dar extreme de profitabilă a fost realizată de către Dennis Wilson. Președintele producătorului de articole sportive Lululemon Athletica a obținut 57,3 milioane de dolarii prin vânzarea de acțiuni în perioada ianuarie-octombrie.

Acestea sunt cele mai profitabile vânzări cu cele mai mari venituri. Pe parcursul anului trecut, companii din sectorul IT, dar și producători de articole vestimentare de lux sau furnizori de servicii medicale și farmaceutice au realizat și ei asemenea vânzări. Astfel, pe parcursul anului 2010, din vânzarea de acțiuni a primilor 10 directori de top, s-au obținut 6,5 miliarde de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu