Caută pe acest blog:

13 aprilie 2011

Pământul și cui aparține!

Poate e ciudat să spunem că Pământul aparține cuiva anume, când defapt el e al nostru, al tuturor. Totuși, din cele 36,8 miliarde de acrii (1 acru = 4046,9 metri pătrați) de pământ locuibil, 21% din total aparține unor persoane. Cine sunt aceste persoane, veți vedea în continuarea articolului.

1. Regina Elisabeta a II-a
6,6 miliarde de acri de pământ aparțin Reginei Elisabeta a II-a. Regina Marii Britanii deține terenuri în Marea Britanie, Irlanda de Nord, Canada, Australia și Insulele Falkland. Conform Business Insider, Regina este cel mai mare latifundiar al lumii. De asemenea, este cel mai longeviv monarh al Angliei.

2. Regele Abdullah al Arabiei Saudite
Încă de pe timpurile cu regi și regine, se obișnuia ca regele să dețină tot pământul. Se pare că tradiția nu s-a schimbat. Regele Abdullah are toți cei 2,1 miliarde de kilometrii pătrați, adică întraga suprafață a Arabiei Saudite. Trebuie precizat că terenul este extreme de bogat în petrol.

3. Papa Benedict
Biserica Catolică deține proprietăți ce însumează 177 milioane de acri. Aceste terenuri se găsesc în întreaga lume. Papa Benedict deține întregul teren pe care e ridicat orașul - stat Vatican, adică 110 acrii.

4. Regele Mohammed al VI-lea al Marocului
Averea pe care a moștenit-o odată cu coroana se ridică la 2 miliarde de dolari, la care mai putem adăuga o suprafață de 710.000 kilometrii pătrați. Această suprafață este dimensiunea totală a Marocului. Această țară este un punct foarte important pentru Europa și Africa în ceea ce privește comerțul.

5. Regele Bhumibhol al Thailandei
Dacă Regina Elisabeta a II-a a Angliei este cea mai longevivă regină a Marii Britanii, Regele Bhumibhol este cel mai longeviv monarh din Asia. Acesta este deținătorul a 514.000 kilometrii pătrați.

6. Sultanul Qaboos al Omanului
Nu se cunoaște exact câte terenuri deține acest sultan, dar este cunoscut faptul că are o mare parte din națiunea Omanului, între care și câteva porturi la Marea Arabiei. Pământurile avute de acest conducător sunt numeroase din moment ce l-au poziționat pe locul VI în top. Despre Qaboss trebuie menționat că este conducătorul statului și al armatei.

7. Regele Gyanendra al Nepalului
Sună ciudat, dar acest rege deține Muntele Everst. Sau mai bine zis, deține întreg teritoriul Nepalului de 147.000 kilometrii pătrați.

8. Regele Abdullah al II-lea al Iordanului
Întreaga suprafață de 90.000 kilometrii pătrați, mai exact întraga suprafața a Regatului Hasemit al Iordaniei îi revine acestui conducător. Regele Abdullah al II-lea este unul dintre cei mai loiali aliați ai Statelor Unite ale Americii în regiune.

9. Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck al Bhutanului
Fost student al Academiei Philips din Boston, Jigme Khesar a fost încoronat în 2008. Acesta deține întreaga suprafață a regatului său, adică 47.000 kilometrii pătrați.

10. .Regele Lestsie al Lesotho
Ca orice rege, deține întreaga suprafață a regatului, 30.000 kilometrii pătrați. Acest rege este a doua oară la conducerea statului, după ce prima oară a fost detronat de tatăl său întors din exil.

11. Emirul Kuweit-ului
Suprafața Kuweit-ului este împărțită între moștenitorul tronului și armata SUA. Emirul deține 4,4 milioane de acrii, mai mult de jumătate din totalul suprafeței țării pe care o conduce.

12. Regele Mswati al Swaziland
Unul dintre ultimii monarhi absoluți ai lumii, regele Mswati deține națiunea sud-africană a Swaziland. Legea care se aplică în acest ținut, prevede că pământul poate fi deținut numai de rege. Astfel, toți cei 17.364 kilometrii pătrați aparțin Regelui.

13. James, Arthur și John Irving
Cei trei frați canadieni, moștenitori ai J.D.Irving Group, au primit mii de kilometrii pătraţi de teren forestier. Ei au acumulat 3,6 milioane de acrii de pământ, în mai multe zone.

14. Șeicul Hamad Bin Khalifa al Qatarului
Încă din 1995, de când a preluat tronul, Șeicul Hamad Bin Khalifa deține tot Qatarul, adică 11.000 de kilometrii pătrați.

15. Ted Turner
Turner este un mogul media American, fondator al TBS – Turner Broadcasting System, care lansat printre altele și CNN. Printre pasiunile acestui se numără vânătoarea și pescuitul. Astfel, Turner deține domenii de vânătoare de mii de kilometrii pătrați în Georgia și Montana. La aceste terenuri se mai adaugă cel cumpărat în Argentina. În total deține 2 milioane de acrii.

Aceștia sunt cele 15 personalități care dețin Pământul. Fie că sunt regi, regine sau dețin alte titluri, tot ei dețin și o suprafață considerabilă din Glob.

Sursa: Business Insider

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu