Caută pe acest blog:

11 aprilie 2011

Săptămâna trecută...pe scurt!

Cu toate că este luni, am decis că ar fi indicat să facem un mic rezumat al evenimentelor de săptămâna trecută. Modificări de prețuri, decizii și multe altele sunt doar câteva probleme care ne-au atras atenția. Mai jos, vor fi prezentate cele mai utile informații pentru a vedea în ce direcție să o luăm în noua săptămână.

Vom începe cu prețul benzinei care a trecut de 6 lei pe litru. Majoritatea companiilor au majorat prețul la carburanți cu 9 bani pe litru. Această scumpire este pusă pe seama accizelor și nu numai.

În continuare vom vorbi puțin despre Bill Gates. Acesta a donat bibliotecilor din România 26,9 milioane de dolari. Programul Biblionet este cea mai mare investiție pentru o instituție publică din România. În cadrul acestui program au fost pregătiți peste 190 de bibliotecari în folosirea resurselor electronice. De asemenea, în jur de 800 de biblioteci de la noi au fost dotate cu computere cu acces la internet.

Cine spune că nu se câștigă bine? Conform Asociației Consultanților în Management din România (AMCOR), cel mai bine plătit consultant în management câștiga și 720 de euro pe zi. Suma se ridică la același nivel cu cel din 2009.

Cel mai mare operator de televiziune pe piața locală, RCS&RDS a câștigat licitația pentru sezoanele 2011-2014, cumpărând pachetul 1 cu 13,2 milioane de euro. Romtelecom, principalul competitor al RCS&RDS a cumpărat al doilea pachet cu 12,9 milioane de euro. Pachetul 3 a fost cumpărat de către Antena TV Group cu 10,5 milioane de euro. Pentru celelalte pachete s-ar mai putea organiza încă o licitație.

Trecem la imobiliare. Din câte se pare, prețurile la apartamente au crescut în luna martie cu 0,9% față de februarie 2011. În București, prețurile au crescut cu 0,8%, fiind mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut.

Într-un articol de săptămâna trecută aminteam de branduri noi apărute în România. Printre acestea se numără și Fortza Rossa, unic importator Ferrari pe piața românească și nu numai. Totuși, românii preferă mașinile ieftine datorită lipsei finanțării și a creșterii prețului la carburanți. De asemenea, au căutare autoturismele cu consum redus.

Vom încheia cu informații despre economia țării. Principala sarcină a BNR, pentru acest an, va fi lupta cu inflația. Investițiile străine reprezintă, probabil, singura scăpare a economiei pentru 2011. Relansarea economică este așteptă de foarte mult timp în România. În 13 mai vor fi prezentate datele Institutului Național de Statistică, privind evoluția economică din primele trei luni ale anului în curs.

Să sperăm că știrile din noua săptămână vor fi și mai bune! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu