Caută pe acest blog:

27 aprilie 2011

Topul celor mai răi şefi din lume

În cazul în care nimeni nu credea că poate exista un top al celor mai duri şefi din lume, acesta chiar există. Ceea ce ne dorim cu toţii este un loc de muncă bine plătit şi, în plus, un manager înţelegator şi indulgent.

Inevitabil, nemulţumirile ce ţin de şefi sunt mereu prezente. Însa, la finalul acestui articol, probabil mulţi vor respira uşuraţi că nu sunt în pielea angajaţilor celor mai duri şefi din lume după cum urmează:

Al Dunlap este un afacerist american ajuns la conducerea fabricii de hârtie Lilly-Tulip din Springfiled Missouri. Renumele de cel mai rău şef din lume se trage ca urmare a concedierii a 11.200 de angajaţi în mai puţin de 2 ani. Cu toate acestea, în momentul când a părăsit afacerea, averea sa crescuse deja cu 100 milioane de dolari. Ulterior a fost acuzat şi judecat pentru fraudă.

Max Blanck şi Thomas Harris au fost proprietarii unei fabrici de haine pentru femei din New York la începutul sec. XX. În timpul programului de lucru, aceştia obişnuiau să îi încuie pe angajaţi în interiorul întreprinderii, zăvorând uşile şi porţile. Din pricina acestei măsuri, în jur de140 de angajaţi şi-au pierdut viaţa, în timpul unui incendiu izbucnit la 25 martie 1911 care a mistuit întreprinderea. Înainte de 11 septembrie 2001, acesta era considerat dezastrul cu cele mai mari pierderi de vieţi omeneşti din istoria New York-ului.

Scott Rudin, producător de film de la Hollywood, obişnuia să îşi ameninţe angajaţii cu bătaia în cazul în care performanţele acestora nu erau pe măsura aşteptărilor sale. 

Naomi Campbell, celebrul manechin internaţional, a fost dată în judecată în repetate rânduri pentru violenţă fizică asupra angajaţilor săi. Drept urmare, supermodelul a urmat şedinţe de terapie pentru controlul furiei.

Alex Campbell este proprietarul unui salon de masaj şi spa care îşi obliga angajatele să îşi tatueze pe ceafă numele şi data lui de naştere. După ce a fost dat în judecată şi anchetat, s-a descoperit că acesta conducea o reţea de prostituţie şi trafic de persoane.

James Cameron, cunoscutul producător şi regizor de film, faimos pentru producţii de exceptie gen “Titanic” este de asemenea cunoscut pentru modul îngrozitor în care îşi tratează angajaţii supunându-i la critici dure, ore de muncă peste program, precum şi refuzul de a le accepta demisia.

Aceştia sunt câţiva dintre cei mai duri şefi din lume. Să fim recunoscători că nu ne aflăm sub conducerea unor astfel de persoane.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu