Caută pe acest blog:

28 aprilie 2011

Oameni care s-au îmbogăţit după ce au fost concediaţi!

În articolul de astăzi veţi afla care au fost cele mai neinspirate concedieri din istorie precum şi cum le-au ajutat pe unele personalităţi în cariera lor.

Walt Disney, concediat pentru că nu era destul de creativ
Walt Disney îşi pierdea în 1919 slujba pe care o deţinea la publicaţia Kansas City Star. Redactorul şef era de părere ca Disney “nu avea deloc imaginaţie şi nici idei bune”.
Mai târziu, Disney a lucrat la un studio de animaţie care a dat ulterior faliment.
Aceste eşecuri nu l-au doborât şi, împreuna cu fratele său, s-a mutat în California, unde a pus bazele celebrei francize care îi poartă şi astăzi numele.
Aproape un secol mai târziu, Walt Disney Company a ajuns printre cele mai mari companii din lume şi tocmai a anunţat că va investi 4,4 miliarde de dolari într-un complex turistic la Shanghai.

Mark Cuban şi-a pierdut slujba de vânzător de calculatoare
Unul dintre primele joburi ale lui Cuban de după terminarea facultăţii a fost ca vânzător în cadrul unui magazin de computere. După ce a uitat să deschidă magazinul, fiind ocupat cu un proiect personal, Cuban a fost concediat.
A fost ultima dată când Mark Cuban a lucrat ca angajat pentru cineva.
La scurt timp după disponibilizare, Cuban a înfiinţat MicroSolutions şi de la acel moment, a adunat o avere de peste 2,4 miliarde de dolari.
Cuban a ajuns de atunci proprietarul echipei de basket Dallas Mavericks şi co-fondatorul televiziunii HDNet. În 1999, Cuban a vândut Broadcast.com către Yahoo pentru aproximativ 5 miliarde dolari.

JK Rowling şi-a pierdut jobul de secretară
Încă de pe vremea când ocupa postul de secretară la Amnesty International din Londra, mintea lui JK Rowling fugea către lumea poveştilor atât de des încât angajatorii s-au saturat şi au concediat-o. Faptul că scria pe furiş nuvele şi scurte povestiri în timpul serviciului nu a ajutat-o deloc.
Suma primită ca salariu compensatoriu a fost de ajuns pentru a o întreţine în perioada următoare, pe care a dedicat-o în întregime scrisului.
Astăzi, fosta secretară a devenit o scriitoare multi-milionara şi autoarea uneia dintre cele mai de succes serii de romane din istorie. Averea lui JK Rowling era estimată, în 2008 la 560 de milioane de lire sterline şi autoarea rămâne celebră pentru faptul că este mai bogată decât regina Marii Britanii.

Oprah Winfrey, "Nu eşti făcută pentru televiziune”
Reportera ştirilor de seară de la WJZ-TV din Baltimore, pe numele ei Oprah Winfrey nu se putea abţine de la a se implica emoţional în poveştile pe care le prezenta.
Producătorul televiziunii s-a săturat într-o zi de această perspectivă şi a schimbat-o cu altcineva. Drept consolare, Oprah a primit un loc într-un show emis pe timpul zilei.
Iniţial, Oprah a luat aceasta schimbare ca pe o mare înfrângere, deoarece show-urile din timpul zilei erau considerate un pas înapoi. Cu toate acestea, tristeţea ei a trecut repede, odata cu creşterea fulminantă a audienţelor la respectiva emisiune.
Astăzi, la 55 de ani, Oprah este printre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimată în 2009 la 2,7 miliarde de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu