Caută pe acest blog:

8 aprilie 2011

Ţări ”ieftine”!

Gândul de a pleca în concediu, în destinaţii cât mai exotice, a trecut tuturor prin minte. Mai jos vă vom prezenta un top al celor mai ieftine destinaţii. Aici cu aproximativ 200 de dolari se poate trăi peste medie. Apartamentele costă foarte puţin, iar alimentele şi produsele de bază au un preţ extreme de redus. 

Vom începe cu Indonezia. Fie că se alege oraşul indonezian Bali, sau capitaja Jakarta, Indonezia vă poate cucerii cu peisajele idilice şi apusurile foarte frumoase. Viaţa aici este extreme de ieftină, dar umiditatea poate ridica probleme. Un alt dezavantaj al statului este rata mare a şomajului. Este foarte greu să găseşti un loc de muncă, iar dacă se întâmplă să existe, acest post este foarte prost plătit.

Pe locul doi se situează Paraguay. În acest stat, dacă vă bate gândul să vă mutaţi, vă puteţi deschide o fermă de vite. Potrivit ultimelor studii referitoare la costul vieţii în acest loc de pe pământ, statul paraguaian este cea mai ieftină ţară din lume. În centrul capitalei preţul unui apartament nu depăşeşte 200 de dolari, iar produsele de bază costă foarte puţin. Mediul de lucru este destul de favorabil pentru un angajat calificat.
  
Bolivia se găseşte pe locul trei. Putem spune despre acest stat că este unul al contrastelor. Pe de-o parte este o ţară fascinantă plină de turişti, de pe altă parte este o ţară foarte săracă. Un apartament complet mobilat, în central oraşului nu ajunge la 200 de dolari pe lună. De asemenea, produsele sunt foarte ieftine. 

Penultimul loc este ocupat de Laos. Sunt unele persoane care se adaptează foarte bine la viaţa locală. De regulă, aceştia au şi o putere de cumpărare mult mai mare. În Laos un apartament nemobilat costă în jur de 100 de dolari pe luna. Iar pentru 200 de dolari pe lună puteţi merge zilnic la restaurant, la SPA, în excursii la sfârşitul săptămânii şi vă puteţi permite să luaţi taxiul până la serviciu. Singurul dezavantaj al acestei ţări este calitatea redusă a serviciilor medicale şi absenţa medicilor buni.

Pe ultimul loc se situează Nauru. Pe această insulă trăieşte naţiune cu cel mai mic număr de oameni. Totuşi, este considerat un adevărat paradis. Bunurile sunt de cele mai multe ori importate. Nivelul de trai este destul de ridicat iar costul vieţii este mic. De asemenea, în Nauru nu se plătesc taxe. 

Din câte se pare, o vacanţă binemeritată într-o ţară ca cele amintite mai sus nu este imposibilă. Drumul până acolo va costa mai mult, dar experienţa trăită probabil va compensa.

Un comentariu:

  1. Sunt atât de recunoscător Elegantloanfirm că m-a ajutat cu un împrumut de 600.000,00 USD USD, prin ajutorul ofițerului de împrumut Russ Harry, îți sunt etern recunoscător. viața mea s-a întors, finanțele mele s-au stabilit acum dețin o afacere pe care o folosesc pentru a avea grijă de nevoile familiilor mele. Sunt atât de recunoscător pentru dumneavoastră domnule Russ și Dumnezeu să vă binecuvânteze. Le puteți contacta pentru ajutor financiar prin e-mail: Elegantloanfirm@hotmail.com pentru ajutorul dvs.

    RăspundețiȘtergere